Прокуратура Запорізької області забезпечила виконання судового рішення про витребування державного нерухомого майна, яке перебувало в незаконному володінні місцевої організації, що діє у складі ПрАТ «Укрпрофтур». Так державі повернули місцевий пансіонат «Приморський» вартістю понад 3,7 мільйона гривень.

«2011 року обласна прокуратура подала позов до господарського суду Запорізької області в інтересах держави в особі Фонду держмайна про визнання за державою Україна права власності на майно пансіонату «Приморський» з міста Приморськ Запорізької області, щоб витребувати його з незаконного володіння приватного акціонерного товариства», — зазначає начальник відділу прокуратури Запорізької області Христина Токмакова.

За інформацією фахівця прокуратури, ще 2000 року право власності на пансіонат незаконно оформило приватне акціонерне товариство «Запоріжтурист», яке використовувало його до листопада 2011-го.

Позов прокуратури області й право державної власності на пансіонат визнали і витребували його з незаконного володіння ПрАТ «Запоріжтурист». Це рішення підтвердили суди апеляційної та касаційної інстанцій. Так завершився багаторічний процес виконання рішення суду.

Повернення комплексу гальмували і приватне товариство, і органи державної влади, від яких залежало прийняття майна. Виконавчий документ про витребування майна, виданий на підставі цього судового рішення, ще з 4 березня 2013 року перебував на примусовому виконанні у Приморському районному управлінні юстиції.

Нарешті виконавчі дії відбулися, і будівлю санаторію згідно з актом держвиконавця прийняли представники Фонду держмайна України. Нині об’єкти нерухомості санаторію «Приморський» на підставі розпорядження уряду передали до сфери управління Міністерства оборони України.