ПАМ’ЯТЬ. Цьогорічний день села Підопригори Лебединського району на Сумщині запам’ятається його жителям та гостям, які вшанували свого земляка, Героя Радянського Союзу Івана Сидоровича Зубкова (1914 — 1992), встановивши його бюст.  Учасник Великої Вітчизняної війни, він пройшов її важкими фронтовими дорогами  з першого і до останнього дня. Салютував Перемозі під Берліном. А золотої Зірки Героя гвардії майор був удостоєний за форсування Вісли, коли моторизований батальйон автоматників на чолі із І. Зубковим  швидко захопив стратегічний плацдарм.  

По закінченні війни Іван Сидорович  служив у Збройних силах,  працював старшим інженером на одному з підприємств Черкащини. Варто зазначити, що більш як 20 років тому бюст за власні кошти замовив голова тамтешнього колгоспу «Родина» Олександр Влізьмо, але раптова смерть завадила здійснити намір. Ветеран війни і праці з Лебедина Павло Сайко взявся завершити справу.

Свого часу бюст таки виготовили і зберігали в… підсобному приміщенні місцевого будинку культури. Тепер же завдяки турботі ветеранських організацій і особисто П. Сайку Герой повернувся до рідного села.