ПОШУКИ ВИННИХ. Офіційна кількість загиблих від масштабної повені у Краснодарському краї вчора зросла: за даними адміністрації регіону, вже відомо про смерть 172 людей. Більшість жертв — мешканці Кримського району, який найбільше постраждав у результаті стихії. На щастя, громадян України серед загиблих і постраждалих немає, стверджують у вітчизняному МЗС.

Водночас попередні звіти про трагедію на Кубані, представлені президентові Російської Федерації Володимиру Путіну міністерствами і відомствами, дають змогу говорити про причини: повінь зумовлена природними чинниками, а численність жертв стала наслідком того, що населення належним чином не попередили.

За традицією, відповідальних знайти важко: всі намагаються зняти провину з себе і перевалити її на сусіда, пишуть російські ЗМІ, які намагаються з’ясувати, чи могли вчасні звернення міністерства надзвичайних ситуацій до операторів мобільного зв’язку з проханням розіслати текстові повідомлення про повінь і необхідність евакуації зарадити масштабам трагедії.