ДАТА

У Сімферополі відсвяткували день народження аеропорту

Наприкінці минулого тижня в ОАО «Міжнародний аеропорт «Сімферополь» відбулося святкове зібрання, присвячене 75-річчю підприємства та Дню авіації України. Вітаючи співробітників аеропорту представники кримської влади згадували минуле, говорили про сьогодення та перспективи майбутнього. 

Григорій Іоффе,заступник голови ВР Криму, відмітив роботу кримського депутата Володимира Ануфрієва, який понад 20 років свого життя присвятив аеропорту. «Завдячуючи його роботі в період економічних перетворень в країні, в 90-ті роки вдалось не тільки зберегти працездатність фактично єдиного цивільного аеропорту Криму, а й створити всі умови для його подальшого розвитку», — сказав Григорій Іоффе.

У свою чергу голова Рескому Криму з транспорту та зв’язку Микола Черевков підкреслив значимість роботи підприємства, його вагомий внесок в соціально-економічний розвиток як Криму, так і України.

 Він також додав, що аеропорт має гарні перспективи, тим паче, що є вже розроблені плани та проекти щодо його розвитку.

Напередодні в Раді міністрів Криму був представлений проект щодо реалізації Концепції «Розвиток регіональних авіаційних перевезень в АР Крим». Проект буде розвиватися за чотирма основними напрямками: створення та розвиток інфраструктури авіаційних послуг, розвиток ринку регіональних авіаційних перевезень, рекламно-інформаційні заходи — робота над цим розпочнеться вже наприкінці цього року, а завершиться в 2015 році.

Попередня вартість проекту сягає понад 57 млн грн. З бюджету України планують отримати 33 млн грн, кримський виділить 9,8, а ще 14 млн грн планується залучити з інших недержавних джерел.

Також в найближчих планах — кардинальна реконструкція міжнародного аеропорту «Сімферополь», після якої він матиме вигляд восьминога та мушлі. На його території з’явиться водоймище, два ресторани — італійський та баварський, торгово-розважальний центр площею 25 тис. кв. метрів.

Вартість цього проекту сягає 300 млн грн і він вже погоджений з Президентом України. 

ДОВІДКА «УК»

З аеропорту «Сімферополь» виконуються регулярні та чартерні рейси більш ніж до 70 міст України, СНД та далекого зарубіжжя. Він зв’язаний регулярними рейсами з містами України, аеропортами міст: Москви, Санкт-Петербурга, Мінська, Єревана, Ташкента, Вільнюса, іншими містами СНД і далекого зарубіжжя: Франкфуртом-на-Майні, Тель-Авівом, Стамбулом, Берліном, Варшавою, Штутгартом, Ганновером, Мюнхеном.