Україна і Молдова скасують державний контроль у пунктах пропуску для транзитного залізничного рухомого складу, що дозволить у подальшому змінити маршрут прямування пасажирського поїзда №117/118 Київ –Чернівці, пустивши його територією Молдови і тим самим скоротивши час у подорожі на дві години.

Такі зміни можливі після набрання чинності Протоколу про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту, підписаним у вівторок, повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу Мінінфраструктури.

«Після набрання чинності цим протоколом перетин українсько-молдовського державного кордону залізничним рухомим складом держави однієї сторони, що прямує транзитом по ділянці території держави іншої без зупинки, здійснюватиметься без проведення державних видів контролю у пунктах пропуску, передбачених Угодою між Урядом України і Урядом Республіки Молдова «Про пункти пропуску через українсько-молдовський державний кордон і спрощений пропуск громадян, які проживають у прикордонних районах», а також у місцях беззупинкового перетину українсько-молдовського державного кордону», – йдеться у повідомленні.

У відомстві відзначили, що нині час перебування цього поїзда у дорозі становить 13 год. 35 хв., а зі зміною правил транзиту зменшитьсяч на дві години. До того ж, склад поїзда буде збільшено на чотири вагони, а це ще додатково близько 200 посадкових місць. «Перевезення пасажирів цим поїздом за новим маршрутом – через територію Молдови – буде розпочато після ратифікації протоколу Верховною Радою України та прийняття відповідних внутрішніх нормативних документів», – додали у відомстві.