Гарна кінокомедія може замінити заняття спортом чи порцію вітамінів, натомість бойовики і триллери здатні викликати проблеми з циркуляцією крові та погіршити психологічний та емоційний стан. Тож розумний вибір якісної кінокартини допоможе глядачеві покращити своє здоров’я та самопочуття. Такі дані нещодавніх досліджень впливу кінофільмів на стан здоров’я людини.

Кадр із кінофільму "Аліса в Задзеркаллі".  Фото з сайту http://kinolist.org

Нині завдяки інтернету усі ми маємо змогу безкоштовно дивитися HD нові фільми онлайн.  Для тих, хто любить дивитися кіно хорошої якості, тут налаштований пошук не лише за жанром та тематикою фільму, а й за роком його випуску. Зручно, що окремо виділена добірка прем’єр, а також цікаво почитати коментарі й рецензії до фільмів. Асортимент представлених картин вражає: кожен тут знайде собі фільм онлайн до душі.

Вчені дослідили, як продукція кінематографу впливає на організм глядачів. Як наслідок, виявилося, що триллери та бойовики через розміщені там сцени насилля й жорстокості викликають негативні зміни в циркуляції крові та провокують агресивну поведінку, тобто чинять небажаний вплив на здоров’я глядача.

Натомість перегляд комедій, за результатами дослідження, навпаки, покращує обіг крові в організмі глядача і впливає на організм таким чином, ніби ви щойно зробили пробіжку чи ковтнули вітаміни. Крім того, комедії, як виявили вчені, є гарними ліками від стресу насамперед у тому випадку, якщо глядачі не стримують своїх емоцій, а щиро та голосно сміються над пригодами екранних героїв. Відомо, що під час сміху наш організм виробляє дуже корисний гормон ендорфін. Його ще називають гормоном щастя, бо ендорфін покращує настрій, підвищує загальний тонус організму, допомагає перемогти депресію.

У психотерапії використовується навіть спеціальний прийом під назвою кінотерапія. Це метод впливу на людську психіку за допомогою перегляду фільмів з подальшим обговоренням та осмисленням змісту картини. Психологи використовують властивість фільмів з позитивною лінією сюжету викликати гарні емоції у глядача, робити його більш чуйним та добрим.

Давно відомо, що кінофільми залишають у підсвідомості глядача особливий тип інформації, яка спонукає людину наслідувати поведінку свого улюбленого кіногероя. При цьому особливо піддаються такому впливу діти.

Нині кіно є основним постачальником моделей поведінки, копійованих чоловіками та жінками у віці від 30 до 50 років. При цьому чим молодша людина, тим більш вона схильна копіювати менери кіногероїв, забуваючи при цьому про найважливіше – про власну індивідуальність. Пам’ятайте про це, вчергове спостерігаючи за пригодами у кіносвіті.

Василь ТОМКО
для «Урядового курєра»