Новий загін патрульних створили в тернопільській міліції. Його завдання звичне: дбати про громадський порядок в обласному центрі, виявляти адміністративні правопорушення, документувати злочини, за потреби надавати допомогу громадянам. Щоправда, визначено конкретні межі: у середмісті, у двох центральних парках ім. Тараса Шевченка й «Топільче» та на набережній Тернопільського ставу. Єдина відмінність — екіпірування: правоохоронці вдягнені у шорти і їздять на велосипедах.

Несення служби на велосипедах, як запевняє начальник Тернопільського міського відділу міліції Петро Гукалюк, має чимало переваг перед пішим патрулем. Насамперед йдеться про швидкість реагування на правопорушення та оперативність.

У міськвідділі внутрішніх справ такий пілотний проект запровадили у межах програми «Безпечне місто» з ініціативи керівництва обласної міліції та міської ради. У подальшому планують посадити правоохоронців на ровери в інших паркових зонах і мікрорайонах міста. Громадський порядок міліціонери на велосипедах охоронятимуть аж до настання холодів.