Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у четвер, 25 серпня, зустрівся з Головою Представництва Європейського Союзу в Україні Яном Томбінскі напередодні закінчення його дипломатичної місії в Україні.

Обговорюючи першочергові питання порядку денного взаємодії Україна — ЄС, Прем'єр-міністр наголосив на пріоритетності запровадження режиму безвізових поїздок для громадян України. Голова Уряду закликав європейську сторону до якнайшвидшого завершення відповідних процедур щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для українців.

Володимир Гройсман також наголосив на необхідності завершення найближчим часом процесу ратифікації Угоди про асоціацію Україна — ЄС.

Окремо Прем'єр-міністр висловився за необхідність надання ЄС додаткових торговельних преференцій для України, що дасть змогу успішно забезпечити реалізацію торговельної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. У цьому контексті Володимир Гройсман зазначив, що «розширення доступу українських товарів до ринку ЄС матиме відчутний позитивний вплив й на економіку України, й на український бізнес».

Прем'єр-міністр подякував Голові Представництва ЄС в Україні Яну Томбінскі за «відповідальну місію», співпрацю та підтримку у непрості для країни часи, а також побажав йому успіхів на новій дипломатичній посаді.

«Точно знаю, що в особі Яна Томбінскі Україна має великого друга, і переконаний у тому, що Ян Томбінскі в особі українців має теж добрих друзів, партнерів, — підкреслив Володимир Гройсман. — Переконаний, що наступний Посол продовжить те, що було започатковано, і ми зможемо поглиблювати нашу співпрацю».

Своєю чергою Голова Представництва Європейського Союзу запевнив у підтримці України з боку ЄС, зокрема в умовах агресії та загрози її територіальній цілісності.

«Ми з європейського боку бачимо український бій як більш універсальний бій, бо це бій за свободу, демократію, суверенність не лише України. Я впевнений, що шлях — європейський шлях, який Україна обрала, посилить суверенність Української держави», — зазначив Ян Томбінскі.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ