Вжити невідкладних заходів з погашення податкової заборгованості перед державним бюджетом доручив під час зустрічі з головою Державної фіскальної служби Романом Насіровим Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Глава уряду зазначив, що загальний податковий борг усіх суб’єктів підприємницької діяльності перед державним бюджетом становить 55 мільярдів гривень. При цьому реструктуризація податкової заборгованості можлива лише в тих компаніях, що здатні виплатити цей борг і мають тимчасову кризу ліквідності. І виключно на умовах, визначених чинним законодавством.

Прем’єр-міністр означив чіткі умови, за яких можлива реструктуризація заборгованості: «За умови сплати 36 відсотків річних за реструктуризованим податковим боргом, чітким графіком погашення платежів та обов’язковим накладенням податкової застави на активи відповідного платника податку до моменту повного погашення боргів перед бюджетом».

Арсеній Яценюк доручив голові ДФС провести зустрічі з усіма найбільшими боржниками перед державним бюджетом України та довести до них позицію уряду, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»