Президент України підписав закон щодо дозволу на безплатні путівки особам, які супроводжують військовослужбовців при продовженні лікування у санаторно-курортних закладах, передає УНН з посиланням на прес-службу Глави держави.

Відповідний закон №1079-VIII «Про внесення змін до статті 11 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей»щодо супроводження військовослужбовців при продовженні лікування у санаторно-курортних закладах»був проголосований Верховною Радою України 12 квітня 2016 року.

Вказано, що закон уточнює порядок реалізації військовослужбовцями права на продовження їх лікування у санаторно-курортних закладах, куди їм надається безоплатна путівка після стаціонарного лікування в госпіталях.

«Закон також надає право на отримання путівки на безоплатній основі без права на лікування особам, які супроводжують військовослужбовця, направленого до санаторно-курортного закладу для продовження лікування після лікування в госпіталі», йдеться у повідомленні.

При цьому передбачається, що особою, яка супроводжує військовослужбовця до санаторно-курортного закладу, не може бути інвалід І групи та особа, яка не досягла 16-річного віку.