Про це Барак Обама сказав особисто президенту РФ Володимиру Путіну у телефонній розмові, повідомляють fakty.ictv.ua з посиланням на Українську правду.

«Кримський "референдум» (в оригінальному тексті ці слова також взяли в лапки - ред.), який порушує українську конституцію і відбувся під тиском воєнної інтервенції Росії, ніколи не визнають ні США, ні міжнародна спільнота» – заявив Обама.

Також президент США в бесіді з Путіним наголосив, що Вашингтон разом з європейськими партнерами «готовий зробити так, щоб дії Росії обійшлися їй ще дорожче».

Крім того, Обама зазначив, що український уряд продовжує вживати заходів для деескалації конфлікту і що Росія ще може піти шляхом дипломатичного вирішення ситуації, що склалася.

«Президент Обама ще раз наголосив, що дипломатичне вирішення конфлікту неможливе, поки військові сили РФ продовжують вторгнення на українську територію і проводять широкомасштабні навчання на кордоні з Україною», – йдеться в повідомленні.

За словами президента Сполучених Штатів, глава Держдепу Джон Керрі продовжить переговори з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим та українським урядом.