КОНТРОЛЬ

Понад 4 тисячі гектарів важливого рекреаційного ресурсу Києва - Біличанського лісу - нині під загрозою знищення. У зв'язку з цим до Президента Віктора Януковича під час його інтерв'ю французьким журналістам звернулася депутат Коцюбинської селищної ради, керівник інформаційно-аналітичного відділу програми "Вікна-Новини" телеканалу СТБ та журналіст Інтернет-видання "Українська правда" Ірина Федорів із проханням допомогти вирішити питання збереження цього насадження.

У 2008 році межу селища Коцюбинське було розширено за рахунок лісу 1-ї категорії, що розташований навколо. З'явилася загроза поділу лісових земель та вирубки самого лісу. "Цей ліс належить Києву. 4 тисячі гектарів лісу. 700 га вже роздали, "роздерибанили", можна так сказати. Питання в тому, що прокуратура вживає деяких заходів, проте вони не досить ефективні", - зазначила вона.

Віктор Янукович у відповідь пообіцяв вивчити це питання, залучивши до роботи правоохоронців, та вжити усіх необхідних заходів. "Я вивчу цю проблему, дам доручення фахівцям, у тому числі й Генеральній прокуратурі. Ми маємо не допустити вирубки цього клаптика лісу", - передає слова Президента його прес-служба.

Глава держави також зазначив, що якщо будуть відомі факти незаконної вирубки лісу, винуватців обов'язково покарають. На це Ірина Федорів повідомила: нині ліс вдалося зберегти. "Не почали? Ну то тоді й не почнуть. Ми зупинимо цей процес", - запевнив Президент.