Майже 5 мільйонів гривень виявили в залізничному пункті контролю «Мелітополь» співробітники Державної прикордонної служби України. Їх везли з Криму на материкову частину України троє українців, жителів Севастополя. Їхали вони поїздом Севастополь — Дніпропетровськ. Під час прикордонного контролю, враховуючи аналізи ризиків, правоохоронці вирішили оглянути їхні речі ретельніше.

Як з’ясувалося згодом, недарма: у валізах знайшли майже 5 мільйонів гривень. Затримані явно готувалися до цієї операції, адже приховали готівку в подвійних днищах своїх валіз. Порушників передали співробітникам Служби безпеки України для з’ясування, кому та куди призначалася така кількість грошей.

Як зауважили у Держприкордонслужбі, це не єдиний випадок перехоплення великих сум грошей. Так, 15 квітня в цьому самому пункті контролю прикордонники затримали кур’єрів, які везли чималеньку суму грошей. Хлопець та троє дівчат віком до 30 років прямували поїздом Сімферополь — Дніпропетровськ. У кожного з них було знайдено не одну тисячу — загалом 1,8 мільйона гривень. За попередніми поясненнями, вони були кур’єрами та мали доправити ці гроші для проплати антиукраїнських мітингів у східних регіонах України.