«Приватбанк» припинив роботу свого кримського управління.

Про це повідомив директор Кримського регіонального управління ПАТ КБ «Приватбанк» Борис Фінкельштейн, пише Еспресо.TV з посиланням на «Кримінформ».

«Приватбанк » зупинив роботу кримської філії у зв'язку з тим, що, згідно із законодавством, філії українських банків за кордоном працювати не можуть. А ми закордон вже три дні, з тих пір, як проголосили Декларацію про незалежність», – сказав Фінкельштейн.

За його словами, філія відключена і від банківської онлайн-системи. «Зараз філія відключена від електронної системи платежів. Персонал відправлений у відпустку», – повідомив директор філії.

З питань обслуговування клієнтів у кримській дирекції запропонували звертатися в головний офіс банку в Дніпропетровськ, у тому числі з питань вкладів.

«На кожному договорі стоїть підпис головного банку в Дніпропетровську. Зобов'язання перед клієнтами лежить на цій юридичній особі. Усі, хто хоче зняти гроші, повинні звертатися в Дніпропетровськ», – пояснив Фінкельштейн.

Він повідомив, що зараз веде переговори для того, щоб його клієнти не постраждали. «Зараз я перебуваю в переговорному процесі. Ведуться переговори з юридичною особою «Приватбанком», з потенційними інвесторами, з урядом Криму. Переговори проводяться з метою знайти якесь економічно прийнятне рішення, виходячи з потреб наших клієнтів в Криму», – сказав Фінкельштейн.

Вчора повідомлялося, що у Криму деякі відділення банків 17 березня працювати не будуть «у зв'язку з переходом на розрахунки в рублях».