ТУРБОТА

Глава держави вважає важливим проведення до Дня Перемоги футбольного турніру між командами вихованців дитячих закладів Київщини

На його переконання, юні футболісти своєю грою вшанували пам'ять людей, які у далекі роки Великої Вітчизняної війни вибороли мир для всіх нас. Про це Віктор Янукович говорив у Вишгородському районному дитячому будинку "Любисток", що в селі Нові Петрівці на Київщині.

"Я хочу вам усім подякувати, що ви напередодні Дня Перемоги провели футбольний турнір, де перемогли найсильніші... Я вам бажаю побільше перемог. Ветерани, які принесли нам перемогу 66 років тому, учасники війни заслуговують на таку увагу. І на честь річниці Перемоги кожного року ви повинні перемагати у навчанні, спортивних змаганнях. Їм це буде завжди приємно, і це буде про них добра пам'ять", - сказав глава держави.

Президент вручив кубки переможцям футбольного турніру. Перше місце посіла команда Васильківського району, друге - Бородянсь?ко?го. За словами Віктора Януковича, дві команди-переможниці, за започаткованою торік традицією, поїдуть відпочивати в МДЦ "Артек".

Звертаючись до вихованців "Любистку", глава держави відзначив, що приїхав до них напередодні Дня Перемоги, як і обіцяв торік. "Мені приємно, що у вас цей рік пройшов на високому організаційному рівні, і головне, що ви нормально вчилися", - сказав Віктор Янукович, відзначивши покращення успішності школярів у цьому навчальному році.

Він оглянув приміщення дитячого будинку, поспілкувався із його вихованцями та переглянув кілька підготовлених ними творчих номерів. Глава держави подарував дитячому будинку спортивне та ком?п'ю?терне обладнання.

Грошова допомога при народженні дитини та на виховання дітей збільшуватиметься і надалі. Як заявив журналістам глава держави, малозабезпеченим сім'ям та дітям-сиротам її збільшено вже з травня цього року. За словами Віктора Януковича, він підписав Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям та інвалідам". "Це та програма, яка вже на практиці почала діяти. Фактично з 1 травня цього року ця грошова допомога буде збільшуватися від 10 до 20%", - сказав Президент.

Також, за його словами, нині практично у кожному дитячому будинку триває робота, спрямована на усиновлення дітей. Йдеться про те, щоб відповідні умови були створені в нашій країні для тих громадян, які бажають всиновити дітей. "І це обов'язково буде зроблено. Безумовно, ця робота копітка, і вона ще залежить від того, як держава надалі забезпечуватиме відповідні умови для сімей", - зауважив Віктор Янукович.

Президент підкреслив, що турбота про дітей-сиріт залишається серед пріоритетів діяльності влади. "Програма, реалізація якої вже розпочалася в нашій державі, передбачає, насамперед, покращення умов навчання, обслуговування, перебування в тих дитячих закладах, які є в Україні", - сказав він. Глава держави також нагадав, що започатковано роботу обласних центрів для дітей-сиріт, де вони матимуть можливість отримати кваліфіковані медичні послуги, а раз на рік - проходити комплексне обстеження.

Що стосується долі дітей-сиріт після закінчення середньої школи, то кожен із них матиме можливість відповідно зі своїми здібностями вступати до навчальних закладів.