СПІВПРАЦЯ. Секретар Ради Національної безпеки і оборони Андрій Клюєв разом з міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком і керівником МВС Російської Федерації  Рашидом  Нургалієвим під час робочої зустрічі в Москві обговорили пріоритетні аспекти співробітництва між правоохоронними відомствами обох країн.

Зокрема йшлося про підготовку до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, в якій також візьме участь команда Росії. Співрозмовники торкнулися й питання підготовки до Олімпійських ігор 2014 року в Сочі, а в подальшому — і до чемпіонату світу з футболу 2018 року, що теж відбудеться в Росії.

За словами Віталія Захарченка, перед правоохоронними відомствами обох країн стоїть завдання щодо своєчасного обміну інформацією про потенційно небезпечних уболівальників, можливих порушників громадського порядку та злочинців-«гастролерів». Беручи до уваги проведення в Україні Євро-2012 вже в червні-липні цього року, українські правоохоронці готові поділитися з сусідами досвідом підготовки до події такого масштабу, повідомляє управління зв’язків із громадськістю МВС.

Український міністр також відзначив позитивні результати спільної роботи з розкриття злочинів проти життя та здоров’я громадян, торгівлі людьми, розкрадань автотранспорту, встановлення та затримання осіб, які перебувають у розшуку за вчинення злочинів. Крім того, керівник МВС відзначив, що українську сторону цікавить досвід діяльності Федеральної міграційної служби та Федеральної служби контролю за обігом наркотиків.

«Спектр наших взаємних інтересів занадто великий, щоб обговорити їх у рамках однієї зустрічі, тим більше першого знайомства. Пропоную зробити наші зустрічі регулярними, в тому числі й у форматі вже існуючих засідань спільних колегій», — запропонував Віталій Захарченко.