На три липневі дні Львів поринув у казковий світ дитинства, мрій, радості. Тут з успіхом пройшов Перший міжнародний фестиваль лялькових театрів «І люди, і ляльки-2015». За словами ініціатора свята львівського режисера, а нині вже директора львівського театру «І люди, і ляльки» Олексія Кравчука, «Львів має бути карнавальним містом. Якщо є карнавал, якщо є театр, Львів просто сонцем оживає». До речі, крім господарів сцени  у фестивалі взяли участь колеги-лялькарі з Черкас, Полтави, Івано-Франківська, Хмельницького, гості з Грузії — Батумський театр ляльок і юного глядача.

Органічно вписався в казкову атмосферу зокрема Черкаський академічний обласний театр ляльок. Всі три вистави, привезені черкаськими лялькарями, заслужили гарячі оплески вимогливої львівської публіки. Цікаво, що їх разом з колегами-акторами створив художній керівник театру Ярослав Грушецький. Приміром, дітям дуже імпонує стиль таємничо-фантастичного і водночас такого зрозумілого дійства вистави «Таємниця лялькового дому». Вони одразу занурюються в досить незвичне й цікаве життя дому, в якому мешкають особливі сусіди. Принцеса там котиться, ніби Колобок, Лицар воює з мухами, Лікар любить Бабу Ягу, а та  любить льодяники… І лише один Пульчинелло — найособливіший сусід — знає, як їм усім допомогти…

Лялька не бреше, каже Олексій Кравчук. А тому з дітьми можна і треба говорити мовою ляльок про все на світі. А найперше — про любов.