На базі Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з творчою молоддю відбувся черговий 19-й літературний конкурс «Проба пера», в якому взяли участь майже 200 юних шанувальників красного письменства з усіх куточків області. З них 76 стали переможцями та дипломантами в номінаціях «Проза», «Поезія» та «Гумор».

 Як розповіла директор центру Лариса Тихенко, в організаторів такого  творчого змагання склалися ділові й предметні відносини з  обласною організацією Національної спілки письменників України. Саме професійні письменники сумського осередку ось уже стільки років поспіль входять до складу журі, оцінюючи твори авторів-початківців, — вірші, оповідання, повісті, п’єси, гуморески тощо.

На переконання журі, рік у рік зростає художній рівень запропонованих робіт. Окремі з авторів уже подають серйозну заявку на професійну участь у сучасному літературному процесі, готують до друку власні дебютні книжки. І хай далеко не всі стануть письменниками, кожен з учасників назавжди збереже у серці любов до рідної мови, художнього слова.

За словами керівника гуртка українського літературознавства центру Олени Нестерук, за час проведення конкурсу в ньому взяли участь понад три тисячі школярів Сумщини. І нині, коли черговий огляд юних творчих сил щойно завершився, його організатори вже запросили школярів до наступного 20-го конкурсу, який буде не тільки ювілейним, а й особливо масовим — до цьогорічних учасників неодмінно долучаться нові початківці.