При Міністерстві фінансів створено Проектний офіс реформ, який очолить радник Міністра фінансів Яна Бугрімова. Про це йдеться на сайті Мінфіну, передає УНН.

Як зазначається, Проектний офіс реформ координуватиме впровадження реформ у сфері державних фінансів, зокрема в бюджетній, податковій, митній тощо.

Серед його головних завдань — розробка пропозицій щодо реформи сфери публічних фінансів, залучення експертів та координація діяльності робочих груп із реалізації реформ, проведення обговорень та моніторингу перебігу і результатів реформ з органами державної влади, бізнесом та громадськістю, а також координація співробітництва Міністерства із радниками та експертами, що працюють в Україні в рамках проектів технічної допомоги.

«Головне завдання проектного офісу полягає у супроводі та координації процесу реформ, що впроваджує Мінфін, а також у наданні якісних консультацій щодо того, як ці зміни краще впроваджувати. Фактично ми створили стратегічний центр перетворень при Міністерстві, який забезпечить комплексну підтримку глибинних перетворень в державі», — зазначив міністр фінансів Олександр Данилюк.

До складу Проектного офісу залучать науковців й експертів у галузі економіки та фінансів, представників громадських організацій, а також представників державних органів та органів місцевого самоврядування.

Офіс реформ тісно співпрацюватиме з апаратом Міністерства фінансів та органами в компетенції Мінфіну.