Арістотель, давньогрецький філософ ще багато сотень років тому точно підмітив: справжнє багатство полягає не у володінні річчю, а в можливості нею користуватися! Як з цим не погодитися? Якщо річ вам потрібна ненадовго, значно розумніше позичити її на певний час.

В Україні нині помітний справжні бум «прокатного» бізнесу: прокат автомобілів, прокат святкового одягу, прокат велосипедів – є навіть прокат дитячих іграшок та прокат тролейбуса! Та найцікавіша, мабуть, послуга – прокат… чоловіків. Нічого аморального – йдеться лише про те, щоб найняти чоловіка на кілька годин для домашніх справ – полагодити шафу, причепити люстру, зустріти тещу в аеропорту…

І якщо «екзотичні» види прокату потрібні одиницям, то без прокату автомобілів важко собі уявити цивілізоване життя. Ця послуга здатна виручити у безлічі випадків. Скажімо, якщо перебуваєте в чужому місті й не хочете залежати від таксистів чи штовхатися у громадському транспорті. Поламалося власне авто? На час перебування його в сервісі замовте зручне авто в службі прокату. Хочете справити гарне враження на ділових партнерів чи потрібне представницьке авто для урочистостей? Немає нічого легшого, ніж взяти в оренду уподобану вам марку машини. Причому разом з автомобілем можна «орендувати» і водія.

Для поїздки з сім’єю на природу зручно орендувати місткий міні-вен, для святкових заходів чи романтичного побачення – дороге авто представницького класу, а для відряджень по роботі – надійний зручний у керуванні універсал. Спробуйте підрахувати, скільки б вам коштувало утримання такого власного автопарку?

І при цьому вас не обходитимуть такі клопоти, як техобслуговування, страхування, утримання гаража тощо – навіть аксесуари на зразок дитячого автокрісла чи навігатора можна отримати «в комплекті» з авто.

Скажімо, мені нещодавно довелося на тиждень брати на прокат автомобіль. Вивчивши чимало пропозицій з прокату автомобілів, обрав найбільш вигідну з точки зору і ціни, і якості обслуговування – у одній із фірм, де діють знижки у 15%, до того ж бездротовий інтернет Wi-Fi в машині, навігатор та автокрісло надали безкоштовно.

Слід також зазначити, що послуга прокату автомобілів просто незамінна для  тих, хто планує придбати своє власне авто. Взявши машину на прокат, вони зможуть реально оцінити всі переваги і недоліки різних марок та зробити правильний вибір.

Отже, як не крути, але така послуга, як прокат автомобілів, – це сучасний, вигідний і зручний спосіб вирішення транспортних проблем. 

Сергій МЕЛЬНИК
для «Урядового кур’єру»