Напередодні звіту України в Організації Об’єднаних Націй Президент Петро Порошенко зустрівся з уповноваженим Президента з прав людей з інвалідністю Валерієм Сушкевичем.

Відзначивши активну діяльність Валерія Сушкевича, глава держави підкреслив, що Україна переживає складні часи, і саме тому слід посилити увагу до розв’язання проблем людей з інвалідністю. Особливо важлива допомога учасникам АТО, зокрема в питанні протезування та психологічної реабілітації. «Це ті люди, які в першу чергу потребують уваги, допомоги та психологічної реабілітації, що допоможе адаптуватися і забезпечити їм нормальну інтеграцію в суспільстві. Держава завжди має бути повернута обличчям до них», — переконаний Петро Порошенко.

Валерій Сушкевич доповів про результати роботи. Так, вдалося знайти компроміс з урядом та зберегти пільги на проїзд у транспорті для інвалідів, у питанні оподаткування пенсій, соцвиплат, є рішення щодо фінансування громадських організацій інвалідів.

Уповноважений Президента повідомив про проблеми з протезуванням, зокрема загрозу зупинки надання допомоги через корупційні схеми, які існували ще донедавна. «Нам вдалося разом з Міністром соціальної політики та за підтримки міністра охорони здоров’я знайти механізм, який убезпечить від зупинки протезування», — повідомив Валерій Сушкевич. Щодо реабілітації воїнів АТО, то це питання обговорював уповноважений Президента з Представництвом НАТО в Україні, — було досягнуто домовленості про допомогу.

Президент також звернув увагу на успіхи та досягнення українських паралімпійців. «Нам треба вдосконалити механізм присудження стипендій Президента України», — цитує слова   глави держави його прес-служба.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»