У Черкасах вийшла з друку збірка поезій Василя Симоненка «Провесінь надій». Ця подія стала гідним пошануванням письменника в рік його ювілею. Книжка видана завдяки міській програмі надання грантів у галузі культури міста Черкаси.

Як зазначено в анотації до видання, яке здійснив відомий у Шевченковому краї видавець Олександр Третяков, на сторінках книги знайшли поєднання симоненківське зачарування світом, його залюбленість у рідну мову й Батьківщину, чуттєва і велична лірика, життєствердна поезія з художньою інтерпретацією.

До того ж це унікальна книга, оскільки кожна поезія Василя Симоненка ілюстрована роботами учнів мистецьких шкіл міста, студентів кафедр і відділень мистецького спрямування черкаських університетів та коледжів. Усі вони були учасниками міського конкурсу «Я — ілюстратор», присвяченого 80-річчю від дня народження Василя Симоненка. Підсумком конкурсу й стало видання книжки, проілюстрованої конкурсантами.

Ініціаторами й організаторами конкурсу стали обласна бібліотека для юнацтва імені Василя Симоненка разом з обласною громадською організацією «Світовид» за підтримки департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради й управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Ідею конкурсу підтримали викладачі й керівники Черкаської дитячої школи мистецтв, міського багатопрофільного молодіжного центру, дитячої художньої школи імені Данила Нарбута, арт-студії «Глорія», спеціалізованої школи № 20, художньо-технічного та державного бізнес-коледжу, національного університету імені Богдана Хмельницького та державного технологічного університету. Саме вони організували своїх учнів і студентів для участі в конкурсі та створення ілюстрацій до творів Василя Симоненка. Юні художники працювали в довільних техніках і вразили членів журі тонким відчуттям поезії, філософським наповненням композицій, оригінальністю мислення.