Десятий міжнародний конкурс «Фотовернісаж на Покрову» відбувся у Рівному. Символічно, що гран-прі — металевий птах, що летить, цього разу залишився в Україні. Його отримала київська фотохудожниця Інна Оскольська за роботу «День Незалежності в селі Веприк»: дівчинка (може, ровесниця Незалежності) просто радіє життю в полтавській глибинці…

— Ось такі миті, що проростають у вічність, фотохудожники з усього світу надсилають на наш конкурс. Спочатку — в конвертах, тепер — звісно, електронною поштою, — каже незмінний організатор конкурсу член престижних міжнародних асоціацій фотохудожників Олександр Харват. — Та  й самі теж залюбки приїздять до Рівного, щоб зануритися в його неповторну атмосферу творчості: і на пленери, й на церемонію нагородження.

Володар гран-прі «Фотовернісажу на Покрову» «День Незалежності в селі Веприк» Інни Оскольської. Фото надане автором

За 10 років на конкурс надійшло 60 тисяч робіт від учасників з 80 країн світу. Ось і на цьогорічній виставці, яку влаштували в обласному краєзнавчому музеї, було представлено світлини учасників із 50 країн!

А що вже охочих її відвідати та сфотографувати самих майстрів фотокамери зібралося: Рівне таки впевнено може претендувати на роль фотостолиці! Бо хоч би що хто говорив, а фотографія має унікальну властивість об’єднувати людей усього світу.