Зі звітом на засіданні виступлять заступник генсекретаря ООН Ян Еліассон і помічник генсека з прав людини Іван Шимонович.

Рада Безпеки ООН проведе сьогодні, 19 березня, восьму з початку місяця зустріч щодо ситуації в Україні. Як оголосив у вівторок постійне представництво Люксембургу, головуючого у Раді Безпеки в березні, засідання призначене на 15:00 (21:00 за київським часом), повідомляє УНІАН з посиланням на ИТАР-ТАСС.

«Рада Безпеки проведе відкриту зустріч щодо Україні в 15:00. Зі звітом виступлять заступник генсекретаря ООН Ян Еліассон і помічник генсека з прав людини Іван Шимонович», – повідомили в місії.

Також стало відомо, що намічене на четвер пленарне засідання Генеральної Асамблеї перенесено на невизначений термін. «Пленарну зустріч Генеральної Асамблеї щодо ситуації в Україні, заплановану на четвер, 20 березня, відкладено до подальших повідомлень», –повідомила офіційний представник голови ГА Афаф Конджа.

Як заявили кор. ИТАР-ТАСС в постійному представництві України при ООН, зміни в планах викликані рішенням скликати зустріч Ради Безпеки. Коли відбудеться сесія Генасамблеї, поки невідомо.