ПРАВИЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ. На жаль, але з роками ми молодше не стаємо – цей факт ми змушені визнавати і ставитися відповідно. Це означає, що як би ми чудово не виглядали, але вікові зміни ігнорувати не можна. Так, наприклад, з віком наш організм вимагає менше їжі, але більше поживних речовин.

Тому у віці після п’ятдесяти років потрібно переглянути свій раціон і включати в нього певні продукти, які допоможуть виглядати молодше і зберегти міцне здоров’я.

Обов’язково включайте в щоденний раціон злаки. У коричневому рисі, хлібі, кашах міститься багато волокон, які допомагають знизити рівень холестерину, зменшити ризик серцево-судинних захворювань, раку прямої кишки, каменів у жовчному міхурі, діабету і ожиріння.

Дуже корисний часник. Він зменшує вміст холестерину в крові, знижує ризик інсульту. Мікробіологи довели, що часник вбиває віруси грипу. А ще часник допомагає зменшити біль і набряки при артритах.

У яйцях міститься вітамін Е, який зміцнює серцевий м’яз і протидіє розвитку деяких форм раку. Яйця також є джерелом білка і лютеїну, а він захищає очі від катаракти. Цей продукт запобігає утворенню тромбів, знижуючи ризик інфаркту та раку.

Зелень корисна в будь-якому віці, а після п’ятдесяти особливо. Наприклад, шпинат містить залізо, вітаміни С, А, К, антиоксиданти, які захищають нас від інфаркту та інсульту, раку прямої кишки, остеопорозу і артритів.

Петрушка і селера теж містять масу різних вітамінів. Одного тільки вітаміну С в петрушці більше, ніж у цитрусових. Ці трави використовують як сечогінний засіб і для виведення каменів з нирок. Петрушка покращує травлення, допомагає при лікуванні гастриту із зниженою кислотністю.

Обов’язково включайте в раціон сир, тому що він багатий кальцієм, необхідним для кісток і профілактики остеопорозу. Молочні продукти запобігають зниженню маси кісток у результаті менопаузи або ревматоїдних артритів.

Найкориснішим м’ясом у цьому віці вважається куряче. Куряче м’ясо багате білками і селеном, який запобігає рак. А вітаміни групи В, що містяться в м’ясі курки, підсилюють роботу мозку.

Чорниця допомагає запобігти катаракту та глаукому, відновлює зір. Вона корисна при розширенні вен, геморої, виразці шлунка і серцево-судинних захворюваннях. У ягодах містяться флавоноїди, які уповільнюють старіння організму. Чорниця допомагає відновити діяльність мозку.

Правильне харчування в будь-якому віці допоможе уникнути безлічі проблем, починаючи від різних захворювань, і до ожиріння. А розумно підібраний раціон продовжить вашу молодість, наповнить силами, бадьорістю і гарним настроєм!

 NEWS ONE