Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)».

Коментуючи законопроект, Президент зазначив: «Цих змін давно вже чекає українське суспільство, тож прошу парламентаріїв ретельно ознайомитися із законопроектом та розглянути його відповідно до процедури в максимально короткі терміни, щоб уже до кінця зими ми мали оновлену Конституцію в частині правосуддя та будували в Україні справедливий суд відповідно до високих європейських стандартів».

Мета запропонованих змін, повідомляє прес-служба Президента, — вдосконалення конституційних основ правосуддя задля реалізації принципів верховенства права і забезпечення кожному права на справедливий судовий розгляд його справи незалежним та неупередженим судом у розумні строки.

Законопроект спрямовано на деполітизацію та забезпечення незалежності судової влади, підвищення вимог та професійних стандартів для суддівського корпусу, обмеження імунітету суддів до функціонального, оптимізацію системи судоустрою, забезпечення безперервної та ефективної роботи органів судової влади на перехідний період.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»