Новопризначений міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус планує прискорити впровадження реформ у нашій країні. Серед іншого він передбачає посилення реформування управління державними підприємствами, подальшу дерегуляцію і подання до Верховної Ради 16 законів, які дали б змогу отримати бюджетну допомогу від міжнародних фінансових установ.

На цьому очільник відомства наголосив під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Ми плануємо подати 16 законів до парламенту, що дасть змогу отримати 500 мільйонів доларів бюджетної допомоги від Світового банку. Також плануємо розробку й упровадження кількох законів щодо дерегуляції, — сказав Айварас Абромавічус. — Міжнародну допомогу надають нам із багатьма умовами, і є багато того, що затримує отримання допомоги від Світового банку та МВФ. І ці закони стосуються саме цих речей».

Також він зауважив, що склалася сприятлива ситуація для швидкого ефективного руху вперед, мотивуючи тим, що Верховна Рада готова й може плідно працювати. Тож це вдалий час для ухвалення потрібних країні законів, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

«У нас немає часу для очікування, нам потрібно працювати. Не бачу причин, чого б нам не діяти досить радикально. Парламент функціональний і може ухвалювати закони, тож будемо використовувати цю динаміку», — резюмував міністр.

Крім того, урядовець оголосив, що під його керівництвом Мінекономрозвитку планує до кінця року запустити реформу управління державними підприємствами для підвищення їх ефективності, а також розробити законопроекти з дерегулювання економіки, повідомляє УНІАН.

«Мене здивувала кількість освічених людей у міністерстві, які були розчаровані повільними темпами реформ», — сказав Айварас Абромавічус.

Також новопризначений міністр зазначив, що отримав багато привітань у зв’язку зі своїм призначенням, зокрема й від колишніх колег з інвестиційного бізнесу з Росії.

 Відділ новин
«Урядового кур’єра»