ХЛІБ. Цьогоріч вперше за всі роки незалежності держава виділила кошти через Аграрний фонд на формування регіональних запасів зерна.

Питанням формування регіональних запасів зерна та його поставками до Аграрного фонду займається крайова виконавча влада Буковини: виділено 2,5 млн гривень для поповнення цього стратегічного продукту через Неполоківецький комбінат хлібопродуктів. За словами начальника головного управління агропромислового розвитку Чернівецької облдержадміністрації Миколи Олексюка в засіки області закладається 7450 тонн гречки, жита, різних круп’яних культур. Усі хлібопекарські підприємства області мають змогу скористатися борошном  Аграрного фонду.

З березня цього року відбулися форвардні закупівлі зерна, завдяки яким з буковинськими сільгоспвиробниками укладено угоди на 3470 тонн і проведено повний розрахунок. Держава готова закупити до Аграрного фонду, а буковинці продати пшениці другого класу по 1700 грн тонна, третього і четвертого класу — відповідно по 1640 та 1540 гривень. Завдяки тому, що необхідна частина зерна залишається в областях, держава має змогу регулювати ціни на хлібопродукти.

Складами Неполоківецького хлібокомбінату скористалися аграрії  інших областей. З початку року сюди переміщено 12 тис. тонн зерна. Таким чином втримано порівняно стабільні ціни на ринку хліба.