Якщо два роки тому будівельники Чернігівщини використовували 37 мільйонів гривень, то на початок листопада на рахунки розпорядників коштів надійшло понад 80 мільйонів гривень, а освоєно лише четвертину. Тож у цьогорічній історії будівництва Придесення державним коштом переважають реконструкції.

Зокрема в обласному центрі, де проживає 30% населення краю, оновлено найважливіші об’єкти міста: системи опалення та водопостачання і водовідведення, замінено дерев’яні вікна на металопластикові в обласній дитячій лікарні, відремонтовано покрівлі геріатричного пансіонату й дитсадка в центрі міста та виготовлено проектно-кошторисну документацію на будівництво нового дитсадка в «молодому» мікрорайоні Масани. Завершується будівництво каналізаційного колектора в Чернігові. Розв’язано назрілу проблему зі встановленням синтетичного покриття на бігових доріжках міського стадіону, завершено будівництво універсальних ігрових майданчиків із синтетичним покриттям у трьох школах міста, встановлено нове обладнання в одному з кінотеатрів, де для школярів і студентів пропонують суттєві знижки на перегляд кінокартин.

Усього на 131 мільйон гривень із держбюджету в області планують впорядкувати 97 об’єктів — шкільних і дошкільних, комунальних, культурних закладів, дорожньої інфраструктури тощо.

Один з видів спеціальних ЛКМ – молоткова емаль. Цей тип фарби відноситься до швидковисихаючим, антикорозійним і декоративним емалям. Молотковая эмаль від компанії «Наша Фарба» - це сучасна лакофарбова продукція, яка в даний час заслужено користується традиційно великим попитом у жителів України з різних регіонів.