Підприємницьку діяльність в Україні можна буде зареєструвати за добу. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 7 жовтня, зазначивши, що підписаний відповідний спільний наказ між Міністерством юстиції та Пенсійним фондом і Державною службою статистики.

Глава уряду наголосив, що Міністерство юстиції України один із флагманів проведення реформ із дерегуляції, переходу на електронні сервіси.

«Те, що зроблено за останніх 18 місяців Міністерством юстиції по дерегуляції, по відкриттю всіх баз даних і по спрощенню для підприємців і громадян отримання довідок, дозволів, будь-якої інформації всіх видів державного реєстру, заслуговує на повагу», сказав Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що Міністерство юстиції сьогодні пішло далі буде вирішено питання щодо реєстрації підприємців. Глава уряду нагадав, що зараз у Міністерстві юстиції реєстрація підприємницької діяльності здійснюється буквально за добу.

«Міністерство юстиції вже підписало спільний наказ із Пенсійним фондом і з Державною службою статистики щодо того, що реєстрація підприємців в цих органах тепер буде так само здійснюватися за один день», повідомив глава уряду.

Прес-служба КМУ