Відновлено функціонування Єдиних та Державних реєстрів інформаційної системи Міністерства юстиції на територіях, звільнених у ході проведення Антитерористичної операції на сході України.

«Ми відновили доступ до реєстрів на перших територіях, звільнених від терористів у ході АТО. Нам вдалося зберегти дані українців з майнових прав, інформацію про підприємства та фізичних осіб. Жителі територій, де досі заблоковано реєстри, можуть здійснити нотаріальні дії й державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно в інших районах своїх областей», — цитує слова міністра прес-служба відомства.

Зокрема відновлено доступ користувачів Державного реєстру обтяжень рухомого майна, Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на територіях міста Слов’янськ та Слов’янського району Донецької області, а також Новоайдарського району Луганської області. Державній реєстраційній службі доручено відновити доступ користувачів до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців на вищевказаних територіях.