Міністерство доходів і зборів уважно відслідковує ситуацію на митних пунктах пропуску на українсько-російському кордоні. На поточний момент черг або надзвичайних ситуацій не зафіксовано.

У зв'язку із появою у медіа-просторі інформації щодо можливої зміни Федеральною митною службою Російської Федерації режиму митного оформлення товарів українського походження відомство вважає за потрібне повідомити таке: у 2013 році між Міністерством доходів і зборів та Федеральною митною службою РФ за підсумками низки зустрічей як на експертному, так і на керівному рівні було укладено домовленість щодо взаємного обміну інформацією з приводу змін у поточному порядку митного контролю. На сьогодні ФМС РФ не надавала українській стороні жодного повідомлення щодо змін у порядку митного контролю, повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів.

У свою чергу, вітчизняне відомство підтверджує свою готовність до всебічної підтримки українських виробників та створення максимально комфортних умов для ведення зовнішньої торгівлі.

Міністерство доходів і зборів звертається до українських імпортерів з проханням: у разі виникнення проблемних ситуацій із митним оформленням товарів на українсько-російському кордоні звертатися у будь-який час до Міндоходів, зателефонувавши на «гарячу лінію» «Пульс» за телефоном (044) 284-00-07 та повідомити про ситуацію, яка склалась. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»