Природні умови України одні з найкращих для насінництва. Тож виробництво та експорт насіння може стати ще однією перспективною нішею для розвитку вітчизняного агросектору. В цьому переконаний міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко.

Улітку експерти Продовольчої та ветеринарної служби Європейської комісії провели аудит оцінки системи офіційного контролю та сертифікації насіння зернових в Україні та її відповідності вимогам ЄС. Результати перевірки цілком позитивні. За офіційними даними Європейської комісії, нашу систему контролю за виробництвом і сертифікацією насіння організовано належним чином. І насіння, вироблене та сертифіковане в Україні, визнано еквівалентним виробленому й сертифікованому в ЄС, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Ми виробляємо якісну продукцію, яка відповідає світовим стандартам. Це сприятиме відкриттю ринку ЄС та інших країн для ще однієї експортної позиції — насіння, що стане значним кроком у розвитку вітчизняного агросектору», — наголосив міністр.