НАСЛІДКИ КРИЗИ.Краще освічені, але песимістично налаштовані – це про молодих європейців, які виходять на ринок праці. Сьогодні безробітних серед молоді у ЄС дедалі більшає. Як подбати про їхнє працевлаштування, як змінити систему навчання? Про це йдеться на організованій Єврокомісією конференції у Брюсселі. В її роботі бере участь Ельса Форнеро, міністр праці Італії, де безробіття серед молоді різко зростає: 

«Проблема в тому, що нині економіка перебуває в рецесії. Однак ми повинні й надалі

реструктуровувати наші фінанси, проводити структурні реформи, аби наші адміністративні органи працювали по-іншому, аби відбулися зміни на ринку праці».

Можливо, Крістофер Піссарідес, лауреат Нобелівської премії з економіки в 2010 році, має рецепт ліків від безробіття серед молоді?

«Ми можемо вжити деяких заходів, щоб поліпшити ситуацію для молодих людей,–говорить Крістофер Піссарідес. – Ми повинні заохочувати їх залишатися в школі довше, таким чином вони можуть опанувати більше навичок, тоді їм буде легше знайти роботу. Навчання можуть проводити й роботодавці».

Рівень безробіття серед молоді в Європі бє всі рекорди. За останні п’ять років він зріс у зоні євро із 15,2% до 22,1%, свідчать дані Організації економічного співробітництва та розвитку. Рівень безробіття серед молодих людей в Україні Міжнародна організація праці оцінює в 20%, у сільській місцевості – в 30%. 

Copyright © 2012 euronews