У своїй щорічній різдвяній проповіді Папа Римський закликав 1,2 мільярда прихожан Римо-католицької церкви не піддаватися «отруєнню» матеріальними цінностями. Він сказав, що світу, одержимому «споживацтвом і гедонізмом, заможністю і екстравагантністю» бракує розсудливості.

Папа провів Різдвяну месу в Соборі Св. Петра перед 10 000 вірян. Сьогодні він оголосить своє традиційне різдвяне послання з балкону на площі Св. Петра.

Різдво — це нагода, щоб «ще раз дізнатися, хто ми є», сказав Папа під час святкового богослужіння. Він попросив вірян надихатися простою поведінкою маленького Ісуса, «який, попри свою божественність, народився в яслах у бідності».

«У суспільстві, яке так часто отруєне споживацтвом і гедонізмом, заможністю й екстравагантністю, зовнішнім виглядом і нарцисизмом, це дитя закликає нас чинити розсудливо, іншими словами, діяти просто, зважено і вміти помічати й робити те, що справді важливо», — сказав він.

Під час служби були суворі заходи безпеки, а на в'їздах до Ватикану поліція перевіряла людей. На вході до Собору Св. Петра, який є найбільшим у світі християнським храмом, усіх перевіряли через металеві детектори. 

ВВС-Україна