Так називається виставка дзвіночків колекціонера з Глухова Ірини Колтакової, що відкрилася в Сумському художньому музеї імені Н.Онацького в рамках циклу «Від Миколая — до Водохреща».  Це вже тринадцята персональна виставка відомого колекціонера — єдиного на Сумщині кампанофіла (від латино-грецького — дзвіночок та прихильність), яка на правах асоційованого члена входить до відповідної американської асоціації.

На стендах представлені 170 експонатів новорічно-різдвяної тематики — переважно дужні дзвіночки, виготовлені у ХІХ та ХХ століттях. Окремі фігурні вироби мають своїх авторів і відповідні автографи, інші ж залишаються безіменними, однак усі вони несуть антикварний малиновий дзвін з усіх географічних усюд. Тож у залі музею нині лунаєІрина Колтакова: кожен дзвіночок має свій  голос. Фото Володимира КОВАЛЕНКА неповторне суголосся октав і терцій, нагадуючи про минулі звичаї і традиції.

Як розповідає Ірина Семенівна, свою унікальну колекцію вона збирає майже півтора десятиріччя. Нині в ній понад півтори тисячі експонатів — і жодних двійників. Допомагають їй не тільки рідні — чоловік, сини та онуки, — а й друзі, знайомі.

Нещодавно жінка отримала бандероль з Румунії, яку надіслав відомий український біатлоніст уродженець Глухова Сергій Седнєв. У кожній країні, де буває на змаганнях чи зборах, спортсмен завжди намагається придбати і надіслати І. Колтаковій нові експонати. І тепер, як щойно зателефонував, підготував чергову бандероль, у якій кілька десятків дзвіночків.

 За словами сумського мистецтвознавця Людмили Федевич, колекція Ірини Колтакової по-справжньому унікальна. Тож у ці святкові дні сумчани і гості міста мають чудову нагоду ознайомитися з неповторним  «оркестром» мініатюрних інструментів, що здатен подарувати мистецьку насолоду і задоволення.