Підзарядитися — це обов’язково і за графіком! Фото з сайту bigpicture.ru

Хіба що йому потрібна допомога, щоб підзарядитися. Але й це він здатен організувати власними зусиллями, звернувшись по допомогу до незнайомців.

Звуть цю диво-іграшку ХітчБот. Розробники відправили його у мандрівку автостопом від східного узбережжя американського континенту на південний захід. Його завдання — зупиняти попутні машини, подорожувати з ними, розмовляти і знімати на камеру красиві краєвиди та регулярно розміщувати знімки у соцмережах. Робот-мандрівник оснащений усім необхідним для виконання цих завдань. У його голову вбудовано цифрову камеру, на обличчі завжди усмішка, очі блимають червоними вогниками. Вуха допомагають йому розпізнавати звуки, а динаміки імітують мовлення.

За час подорожі ХітчБот уже встиг погуляти на весіллі й  відвідати вечірку любителів коміксів. Він ще прогуляється Таймс-сквером, побуває на горі Рашмор і врешті-решт дістанеться Сан-Франциско.

Розробники впевнені, що він упорається з усіма завданнями, бо вже має досвід подорожі Європою й Канадою. Тоді він добре спілкувався з незнайомцями, розважав водіїв, за що ті допомагали йому із підзарядкою. Щоб робот не загубився, в нього вмонтовано GPS.

Ця розробка має великі перспективи, адже така самостійність робота дає змогу ставити перед ним складні завдання.