Скрипки, віолончелі, контрабаси, флейти і навіть арфа злилися з електрогітарами, барабанами і литаврами в єдину мелодію і вибухнули драйвовим роком. У Палаці «Україна» рок-бенд, 140 музикантів Великого симфонічного оркестру й хору подарували киянам і гостям міста два феєричних концерти «Рок-симфонія».

Поєднанням непоєднуваного диригував правнук відомого композитора і його тезка Микола Лисенко. Артистичний диригент створював по-справжньому запальний настрій, наче крізь себе пропускав оте злиття року й класики. Його віртуозній паличці підкорялися не лише скрипки, а й гітари. Здавалося, Микола Лисенко водночас диригував і оркестром, і вокалістами, й глядачами, які долучилися до дійства: то пригадували слова відомих композицій, то ставали частиною оркестру, задаючи певний ритм.

Здавалося, Микола Лисенко водночас диригував і оркестром, і вокалістами, і глядачами. Фото надане автором

Під час концерту артисти виконали безсмертні рок-хіти Nirvana, Metallica, Led Zeppelin, AC/DC, Queen, The Beatles, U2, Scorpions, Bon Jovi, Depeche Mode, The Doors, ELO, Pink Floyd. Музичні твори доповнювало неймовірне світлове шоу. Під час спокійних проникливих мелодій глядацька зала вмить перетворювалася на зоряне небо — із напівтемряви виринали сотні ліхтариків мобільних телефонів.

Всесвітньо відомі композиції об’єднали різноманітну аудиторію — від підлітків до людей похилого віку, від елегантних чоловіків і жінок до брутальних рокерів у рваних джинсах. «Оркестр і рок-група справді грали як єдине ціле. Я поринула в атмосферу року, хоч ця музика написана не для струнних і духових інструментів», — ділиться враженнями 26-річна киянка Оксана Василенко.

Симфонічний кавер на пісню The Show Must Go On для багатьох улюбленої групи Queen став піком енергетичного запалу — глядачі аплодували стоячи і довго не відпускали артистів. «Я граю рок упродовж семи років на своїй електрогітарі, довго чекав цього концерту і, щиро кажучи, не вірив, що оркестр створить таку незабутню атмосферу, — сказав «УК» колоритний рокер Микита. — Я шокований, наскільки класичні інструменти змогли відтворити той драйв, запальну енергетику справжнього року». Тепер шанувальники «Рок-симфонії» чекають на не менш феєричне продовження наступного року. 

Ангеліна БАРИЛЮК
для «Урядового кур’єра»