КІНЕЦЬ ІНТРИГИ. Минулої суботи  на з’їзді «Єдиної Росії» стало відомо, що наступним господарем  Кремля знову має намір стати чинний  російський прем’єр Володимир  Путін. Водночас президент Дмитро Медведєв очолив список правлячої партії на майбутніх  парламентських виборах і, як очікується, згодом керуватиме урядом, оскільки в результатах  виборів до Держдуми, які відбудуться 4 грудня, і президентських – навесні наступного року, офіційна Москва не має жодних сумнівів.

Утім, рокіровка на верхівці російської влади може здатися дивною лише зовсім непосвяченим і на повноцінну інтригу годиться з великою натяжкою, бо в те, що останніми роками прем’єр  Путін не був  першим, мало віриться. Принаймні другим він не був точно.  

Тож і США, і Європа не надто здивовані розв’язкою: хоч і роблять певні реверанси в бік демократії, та  при цьому  заявляють, що співпрацюватимуть з будь-яким законно обраним  керівником Російської Федерації. Не секрет, що  президент США Барак Обама  робив певну ставку на Дмитра Медведєва, однак представник Ради з національної безпеки США Томмі Вітор уже  зауважив, що після президентських виборів у Росії змін у «перезавантаженні» відносин не передбачається. У свою чергу речник канцлера Німеччини Ангели Меркель також заявив:  Берлін продовжить співпрацювати з будь-яким законно обраним російським президентом.  Як і Київ, оскільки в України з Росією, як у героїв Нечуя-Левицького, «одна груша на межі» і на співпрацю ми приречені. 

Тож Володимир Путін повертається, хоча він нікуди й не йшов. До речі, західні ЗМІ вже називають його Володимир Вічний. І зазначають: згідно з чинним російським законодавством  він може зберегти владу до 2024 року, тобто до свого сімдесятиріччя.