Триває виведення підрозділів російських військ з території Херсонської області. Про це заявив голова Державної прикордонної служби генерал-лейтенант Віктор Назаренко. Він перебував із робочою поїздкою на адміністративній межі Херсонської області та АР Крим. Керівник відомства перевірив службу прикордонних підрозділів та організацію їхньої діяльності відповідно до завдань, визначених Президентом, зокрема й на такому стратегічному напрямку, як Арабатська стрілка.

Віктор Назаренко зазначив, що Державна прикордонна служба проводить комплекс заходів із забезпечення захисту територіальної цілісності України та її громадян. Однією з таких цілей є вихід наших прикордонників на адміністративну межу між Херсонською областю та Автономною Республікою Крим.

Тут наша земля, і ворогам на ній не місце!. Фото з сайту inforesist.org

Як повідомляє прес-служба ДПС, досі залишалися три проблемні ділянки, на яких тимчасово перебували російські військові. Серед них частини півостровів Ад (Чаплинський район) та Чонгар (Генічеський район), а також частина Арабатської стрілки.

Нині з усіх цих трьох точок підрозділи російських військ відходять за адмінмежу Херсонської області. А Держприкордонслужба активно готується відновити контроль за цими ділянками, що межують з анексованим  Кримом.

Помічник голови Держприкордонслужби України — прес-секретар відомства Олег Слободян також відзначає позитивні зрушення, підтверджуючи, попри різні чутки, поступове відведення ворожих військ. Нині ж прикордонники вивчають ситуацію на предмет замінування місцевості. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»