Росія не планує вводити візи для трудових мігрантів з СНД, але для в'їзду вони повинні будуть мати закордонний паспорт і медичні страховки.

Про це заявив у п'ятницю прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв в інтерв'ю російським ЗМІ, повідомляє Укрінформ з посиланням на РИА Новости.

«У нас зараз з країнами СНД безвізові відносини, і ми не плануємо вводити жодні візи стосовно таких держав, якщо не буде якихось особливих ситуацій», – сказав Медведєв.

Водночас він нагадав, що Росія планує зробити «цивілізовані переїзди через кордон». «Щоб не за якимись папірцями і довідками (в'їжджали - ред.) - це теж неправильно. Якщо ми розвиваємося по-різному, будьте люб'язні, пред'явіть іноземні закордонні паспорти», – сказав Медведєв, підкресливши, що мають бути виконані усі формальності, включаючи оформлення медичних страховок.

За його словами, усі документи мають бути оформлені – і паспорти, і страховки. При цьому, відзначив російський прем'єр, потрібна і обізнаність про умови, включаючи знання мови, тих, хто приїхав працювати.