АКЦІЇ

Співоче поле цими днями  прихистило  виставку квітів, а Оболонська набережна — пісочні скульптури

Гарна традиція є в столиці України: в останні дні літа в наймальовничішому куточку Києва проводити виставку квітів. Ось і цими вихідними, напередодні Дня Незалежності, Співоче поле у Печерському ландшафтному парку засяяло неймовірними барвами. Тут відкрилась 56 виставка квітів. Різнокольорові композиції, які не могли не вразити навіть найвибагливішого глядача, стали справжньою візитною карткою України напередодні ювілею її незалежності. Цю виставку підготували 9 районних комунальних підприємств з утримання зелених насаджень, міський декоративний розсадник «Теремки» та комунальне підприємство «Святошинське лісопаркове господарство». 

Голуби - на щасливу долю. Фото Володимира ЗАЇКИ

Серед представлених експозицій – «Дерево життя», що складається з майже 70 тисяч квітів, квіткове панно з соняшниками… Озеленювачі Шевченківського району витворили квіткову скульптуру козака-характерника Мамая разом з конем. Майстри зі Голосіївського району витворили барвисту карту України, на якій позначено всі обласні центри. А оболонські квітникарі, вочевидь, закликають святкувати. Адже вони виклали з квітів усе необхідне для цього: шампанське, цукерки… Квітникарі виклали і гілку калини, і українську символіку…. А пара голубів із сніжно-білих квітів вселяє впевненість у тому, що шлюби в нашій країні будуть міцними.

Виставку можна відвідати до 4 вересня. Організатори спеціально встановили такий термін, щоб учні і студенти після початку навчального року також змогли помилуватися композиціями. На виставці також представлено посадковий матеріал декоративних дерев і кущів та вироби з дерева — дитячі майданчики, альтанки тощо. Голова КМДА Олександр Попов, відкриваючи виставку, зауважив: «Кабінет Міністрів своїм розпорядженням визначив Київ переможцем всеукраїнського конкурсу «Місто кращого благоустрою». Ми відновили свої позиції в цьому конкурсі. Я абсолютно переконаний, що Київ має бути містом кращого благоустрою не тільки в Україні, а й у всій Європі, адже ми маємо на це всі підстави. Приємно відзначати, що зусиллями столичних служб відновлено благоустрій на бульварі Лесі Українки, на проспекті Бажана, на Русанівській набережній. Загалом до Дня Незалежності впорядковано близько 25 парків і скверів. І на цьому ми не зупинятимемося, адже у нас є прекрасні спеціалісти і воля відродити славу Києва, як зеленої столиці Європи».

Феєричні композиції вражають навіть найвибагліших Фото Володимира ЗАЇКИ

До речі, квіткова виставка — не єдине дійство у столиці, яке цими вихідними зібрало багато глядачів. Так, на Оболонській набережній відкрився фестиваль пісочної скульптури «Місто майбутнього». Піщана експозиція присвячена темі перспективного розвитку різних напрямків столиці: зокрема, фігура крота символізує розвиток столичної підземки, футбольні бутси — футбольний дух Києва напередодні Євро-2012, дві черепахи – більша й менша — єдність міста і села… Скульптури творили майже 20 осіб. Це і професійні майстри – учасники Міжнародних фестивалів пісочних скульптур, і талановиті діти – вихованці мистецьких закладів Оболонського району. До речі, юним майстрам КМДА підготувала сюрприз: Олександр Попов вручив подарунки дітям, які долучилися до створення скульптур.