РЕТРО. Так називається виставка, що відкрилася в Сумському художньому музеї імені Н.Онацького. В її експозиції представлені трохи несподівані експонати — давні рядна, килими, доріжки, а також старовинні світлини, які, на переконання організаторів, мають багато спільного з ряднами. А саме — тонкі лінії на знімках чимось схожі на візерунки тканих виробів. А ще в словах «рядна» і «родина» повністю збігаються приголосні звуки — вочевидь, у цьому є якась внутрішня схожість.

Як вважає мистецтвознавець Ірина Яніна, виставка спонукає відвідувачів насамперед до духовних роздумів. Адже кожна деталь орнаментів на звичайних побутових речах наповнена певним змістом.  Наприклад, «борисівка» зосереджує в собі ідейну інформацію і є символом безкінечності. А ще ж є «теремки», «ковпаки», «коропова луска»…

Виставка викликала значний інтерес не тільки серед відвідувачів, а й тих городян, які мають удома старовинні ткані вироби. Вони запропонували музеєві домашні скарби, аби з ними мали можливість ознайомитися всі охочі.