МОНІТОРИНГ. Центральні органи виконавчої влади надають на свої сайтах лише 41 % тієї інформації, що має бути розміщена на цих веб-ресурсах. Про це свідчать результати моніторингу, здійсненого Інститутом розвитку регіональної преси та презентованого у середу в УКРІНФОРМі. 

«Ми промоніторили близько 56 веб-сайтів органів виконавчої влади. Для цього моніторингу використовувалося 224 параметри, серед яких є і технічні параметри, і змістовні», ─ повідомила директор аналітико-моніторингового центру Інституту розвитку регіональної преси Людмила Панкратова під час презентації.

Вона повідомила, що під час моніторигу в першу чергу досліджувалась відповідність змісту сайтів положенням законодавства України, повнота та корисність ресурсу, зручність використання, а також технічні характеристики. Експерт відзначила, що до переліку параметрів було включено як наявність загальних відомостей про орган влади, так і специфічні вимоги, як, наприклад, можливість скачування бланків або квитанцій безпосередньо через сайт.

Людмила Панкратова зауважила, що згідно з результатами моніторингу, найбільш зручним та доступним було визначено сайт Міністерства охорони здоров’я. Його коефіцієнт інформаційної відкритості склав 80,8 %. Друге та третє місце у рейтингу посіли сайти Міністерства юстиції України ─ 68,4 % та Державного комітету телебачення і радіомовлення України ─ 67,5 %. Останнє місце у рейтингу зайняла Державна служба з питань інвалідів та ветеранів України з коефіцієнтом відкритості ─ 4,3 %. «Державне агентство України з управління державними корпоративними правами та майном не має власного сайту. Так само Державна виконавча служба досі сайт не створила», ─ відзначила експерт.