Саудівська Аравія планує потроїти доходи держави, які не повязані з нафтовою галуззю та скоротити заробітну плату працівників державного сектора у наступні пять років. Про це повідомив уряд країни, пояснюючи, які реформи чекають на королівство, аби зменшити його залежність від нафти. Нові джерела прибутків за Національним планом трансформації надходитимуть від запровадження податку на додану вартість, так званих «грішних податків» на солодкі напої та тютюн та зборів з приватного сектора.

«Уряд не планує обкладати громадян податками на прибуток, ми вже повідомляли про це на попередніх презентаціях «Бачення 2030», ми свідомо не ідемо на такий крок, – розповів державний міністр Мухаммад Аль-Шейх.

Реформа також передбачає створення 450 тисяч робочих місць у галузях приватного сектору недотичних до нафтової промисловості. У такий спосіб уряд обіцяє покращити рівень сервісу та закріпити сталий розвиток. Економічне зростання країни опинилося під загрозою після різкого падіння ціни на нафту з середини 2014 року.

EURONEWS