Воронезький суд залишив українського льотчика Надію Савченко, яку в Росії обвинувачують у пособництві у вбивстві російських журналістів, під вартою в міському СІЗО до кінця серпня. Захист намагається оскаржити запобіжний захід.

Про це повідомив у середу представник Новоусманського райсуду, передає УКРІНФОРМ з посиланням на РІА Новости .

«Запобіжний захід Новоусманським районним судом обраний 2 липня. Савченко знаходитиметься під вартою по 30 серпня включно2, – сказав він. За словами представника суду, захист Савченко оскаржив постанову суду про обрання запобіжного заходу, і матеріали пішли до обласного суду.

Як повідомив голова Громадської наглядової комісії Воронезької області Анатолій Малахов, український льотчик утримується в СІЗО №3 Воронежа. Федеральна служба виконання покарань РФ офіційно не уточнює, в якому ізоляторі утримується Савченко, але заявляє, що умови її утримання відповідають законам Росії.

Нагадаємо, Слідчий комітет Росії раніше пред'явив обвинувачення Надії Савченко в пособництві у вбивстві журналістів ВГТРК.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що український пілот Надія Савченко, яку взяли в полон терористи, ще з 23 червня знаходиться в слідчому ізоляторі у Воронежі (Російська Федерація).

Надія Савченко, офіцер-льотчик, брала участь в антитерористичній операції як доброволець і потрапила в полон до сепаратистів поблизу міста Щастя під Луганськом 18 або 19 червня. Майже тиждень про її місце перебування нічого не було відомо.