Роботу спеціальної слідчої групи з розслідування злочинів проти людяності за фактом депортації кримських татар з Криму поновлено в СБУ, про що повідомив очільник відомства Валентин Наливайченко. Найближчим часом буде ухвалено слідчі рішення й відкрито кримінальні провадження на основі документів, які вдалося напрацювати фахівцям протягом останнього року.

Відповідна спеціальна група вперше почала роботу в Криму ще у 2009 році. Втім, нині окупанти, найвірогідніше, знищили всі її напрацювання. «Колишня влада і екс-президент своїм наказом закрили ці слідства, а тепер окупанти на території тимчасово окупованого Криму всі документи і напрацювання слідчої групи з 2009 року приховали, якщо не знищили. Тож прийняли рішення відновити її роботу і почати працювати вже в Києві», — конкретизував Валентин Наливайченко.

Слідча група ще в період роботи у Криму відкрила доступ до документів щодо понад 1000 депортованих кримських татар, повідомляє Укрінформ. Надалі слідчі сподіваються отримати ще більше інформації.