ПОДІЯ. Директор представництва Фонду народонаселення ООН в Україні Нузхат Ехсан заявляє, що, за розрахунками фахівців, 31 жовтня  народиться семимільярдний житель планети. Про це вона повідомила на прес-конференції в УНІАН.

За словами Нузхат Ехсан, з моменту народження шестимільярдного жителя планети в 1998 році минуло близько 12 років. «Кількість населення планети продовжуватиме зростати до кінця цього століття, але темпи зростання сповільнюватимуться. За прогнозами ООН, восьмимільярдний житель планети народиться 2025 року. До 2050-го населення Землі зросте до 9 мільярдів, а десятимільярдний житель планети народиться близько 2100 року», — зазначила вона.

Проте, за словами Нузхат Ехсан, методики прогнозування поки що не дають змоги визначити континент чи країну, в яких народиться 7-мільярдний житель, і якої він буде статі. «ООН має певні методики і розрахунки, вони дуже надійні. Однак ми не можемо сказати, де народиться ця дитина, яка саме дитина, в якому селі — це неможливо зробити», — пояснила вона.