Недавно Анна Школьнікова взяла участь у двох великих міжнародних концертних турне. Фото надане автором

У Великій залі Львівської національної музичної академії ім. М. В. Лисенка відбулася презентація щойно виданого альбому фортепіанних творів львівської композиторки Анни Школьнiкової.

Цей альбом вона присвятила  видатному педагогу львівської фортепіанної школи Марії Крих. У збірці композиторка представила десять творів різного характеру, написаних протягом десяти останніх років. Кожен має свою історію й характерні риси.

Прозвучало кілька творів, зокрема: «Ескіз для лівої руки», «Ранковий Париж», «Мандрівка Майном» (йдеться про німецьку річку), «Гумористична іскринка» та фортепіанний дует «Кроки... кроки... Дощ». На презентації була присутня і ювілярка — заслужений діяч мистецтв України Лідія Крих, яка щойно відзначила своє вісімдесятиріччя. Музичне життя Львова, як завжди, буяє, воно сповнене яскравих подій, прем’єр та молодих імен.

Загалом у Львові працює чимало непересічних музикантів, які активно завойовують світ. Розповімо, наприклад, про нашу героїню. Анна Школьнікова 2004 року отримала диплом магістра мистецтвознавства, того самого року продовжила студії на композиторському факультеті Львівської консерваторії. Нині вже закінчує аспірантуру. Нещодавно композиторка взяла участь у двох великих міжнародних концертних турне, які охопили майже половину земної кулі, зокрема й кілька країн Латинської Америки. Чи багато українських композиторів, яким так щастить? Нині вона готується до наступних подорожей. Також вона — талановитий музикознавець і вкрай щира людина.

Невдовзі її опуси знову звучатимуть у Києві. Анна Школьнікова сповнена натхнення та творчої енергії.  2015 рік обіцяє бути напрочуд щасливим для цієї композиторки. Тож запам’ятаймо це ім’я. 

Олександр МОСКАЛЕЦЬ 
для «Урядового кур’єра»