Державна фінансова інспекція у Миколаївській області під час ревізії Спеціалізованої кредитно-фінансової господарської організації «Миколаївський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» виявила серйозні порушення.  Недотримання організацією законодавства призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму понад 502 тисячі гривень. Зокрема ревізія встановила, що фонд використав засоби обласного і державного бюджетів для надання кредитів індивідуальним сільським забудовникам для проведення реконструкції житла.

Але замість реконструкції житлових будинків кошти використовували на інші цілі, не передбачені чинним законодавством. Крім того, ревізією виявлені факти придбання позичальниками житлових будинків у селі не для проживання, а для передачі їх в оренду і в найм, тобто для комерційної діяльності.

Також ревізія виявила, що в окремих випадках кредитні кошти надавали для проведення газифікації осель уже після фактичного їх підключення до мережі газопостачання. Вказані порушення допущені посадовцями «Миколаївського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі», які не забезпечили контролю за цільовим і законним використанням кредитних коштів. Як повідомили в Держфінінспекції в Миколаївській області, про результати ревізії проінформована обласна прокуратура.